Agonia.Ro – Cenaclu la Cafe Deko

 

Despre cenaclu

Cenaclul Agonia de la Cafe Deko a fost moderat pe tot parcursul lui de Felix Nicolau, un tânăr scriitor, profesor și critic literar. Cenaclul s-a desfășurat pe parcursul a peste 50 de ediții, între 2006 și 2008, cu susținerea clubului Cafe Deko din incinta Teatrului Național

Detalii

Perioada 2007 – 2008
Moderator Felix Nicolau
Cronicari Traian Rotărescu și Marius Surleac

Sumar cronică de la ediția a doua

Duminică 16 Noiembrie 2008 s-a desfăşurat la Cafe Deko cea de-a doua ediţie a Cenaclului Deko la care au fost prezenţi criticii: Alexandru Matei şi Octavian Soviany şi trei noi scriitori: Daniela Şontică, Miruna Vlada şi Vlad Moldovan.

Această a doua ediţie a fost mai animată, mai deschis㠖 cititorii au fost mai criticaţi decât data trecută iar faptul că Felix Nicolau a fost tot timpul în mişcare, trecând de la un interlocutor la altul şi agitând astfel spiritele, nu a făcut decât să crească temperatura cenaclului.

Scriitorul şi criticul Felix Nicolau, moderatorul cenaclului, a început cu o scurtă introducere a celor trei scriitori, menţionând de altfel că a scris despre cele două scriitoare: Miruna Vlada şi Daniela Şontincă iar „seara va fi una de poezie pură, toţi trei fiind poeţi consacraţi”, fiecare din ei fiind publicat deja la Cartea Românească. S-a observat de altfel că emoţiile nu au mai fost prezente în aceaşi măsură ca în prima ediţie a cenaclului, cu o singură excepţie: Vlad Moldovan, care a recunoscut că e mai emotiv.

Cronică de Marius Surleac

Cafe Deko 2007

Imagine de la prima serie de evenimente de la Cenaclul Cafe Deko